Міністерство соцiальної політики України


Роботу українських державних установ у сфері протидії торгівлі людьми відзначила Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні пані Марі Йованович

27 Лютого 2018, 20:19
27 лютого 2018 року заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович взяла участь презентації звіту про результати роботи з протидії торгівлі людьми в Україні за підсумками 2017 року.

 

Участь у заході також взяли Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович,  перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, заступник Міністра внутрішніх справ України Тетян Ковальчук,  голова Національної поліції України Сергій Князєв, голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, старший співробітник з проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Дж. Ерліх, координатор програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції в України Катерина Арданьян, представники громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Ключовим результатом роботи органів влади та громадянського суспільства у 2017 році стало виправдання та звільнення з-під варти двох громадян України, які перебували під слідством в Республіці Бразилія внаслідок втягнення їх у незаконну діяльність з перевезення наркотичних речовин.

 Крім цього, завдяки належній координації зусиль центральних та місцевих органів влади, у минулому році втричі збільшено виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, та надано допомогу вдвічі більшій кількості постраждалих осіб.

Протягом 2017 року Мінсоцполітики активно проводило всеукраїнські інформаційні кампанії, спрямовані на убезпечення наших громадян від потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, враховуючи нові виклики та тенденції у цій сфері. Зокрема, з метою інформування населення про збільшення випадків втягнення українців у незаконну діяльність з перевезення наркотичних речовин на території іноземних держав, було виготовлено та презентовано соціальний відеоролик, який у 2018 році планується розповсюджувати як в центральних, так і місцевих засобах масової інформації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14873.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове