Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Ми категорично проти приватизації протезних підприємств.

26 Січня 2018, 12:10
Про це Міністр соціальної політики розповів в інтерв’ю журналістам видання “Цензор.нет”.

 

Урядовець зазначив, що Кабінет Міністрів у 2017 році профінансував усю суму заборгованості перед виробниками та постачальниками протезно-ортопедичних виробів.

“Приватизація протезних підприємств є неприпустимою. Крім того, що ці підприємства виконують важливу соціальну функцію, потрібно враховувати також інші обставини. Адже практично всі вони розташовані у центральній частині міст, а тому є висока вірогідність того, що після приватизації вони будуть просто ліквідовані, а територія забудована комерційними будівлями. Тому Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю в грудні повністю розрахувався з виробниками та постачальниками протезно-ортопедичних виробів, на виконання цього завдання було направлено більше 600-ста мільйонів гривень”,- заявив Андрій Рева.

За його словами, наступним важливим кроком стане якісна зміна принципів роботи таких підприємств.

“Протезні підприємства потрібно модернізувати, надавши їм функції сервісних центрів для людей з інвалідністю. Тобто, такі підприємства повинні будуть не лише виготовляти протезно-ортопедичні вироби, але й надавати людям цілий спектр послуг у вигляді ремонту виробів, навчання людей використанню протезів та інше. Така практика існує, до прикладу, в Норвегії”, - зазначив Міністр.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14706.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове