Міністерство соцiальної політики України


На Луганщині проводяться зустрічі із активом громад з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству

28 Грудня 2017, 17:13

 

27 грудня 2017 року в місті Кремінна Луганської області відбулася зустріч із громадським активом з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству й забезпечення безпеки жінок у громадах. Захід проведено МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у рамках спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та примирення у громадах України, постраждалих від конфлікту», який фінансується Європейським Союзом та зосереджений на Луганській та Донецькій областях.

До заходу долучилися представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, який є координатором напрямку попередження домашнього та ґендерного насильства на регіональному рівні. Завідувач сектору сімейної політики Департаменту розповіла про роботу, яка ведеться у цьому напрямку, та статистичні дані щодо випадків домашнього насильства. Зазначено, що на Луганщині на постійній основі фіксується збільшення кількості офіційних звернень із вчинення насильства в сім’ї. Так, за 9 місяців поточного року надійшло 1080 звернень, у той час як за весь минулий рік було 930 звернень. Така тенденція є позитивною, адже говорить про поступовий вихід тематики насильства зі сфери приватності.

Під час зустрічі учасницям розповіли про основні положення прийнятого нещодавно Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Під час практичного заняття представниці громадських організацій та ініціативної групи сформували свої ідеї щодо подолання ґендерно обумовленого та домашнього насильства у своїй громаді та визначили наявні та необхідні додаткові ресурси для їх реалізації.

Подібні заходи також відбулися наприкінці грудня у місті Попасна та у Красноріченській об’єднаній територіальній громаді.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14619.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове