Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Осучаснення пенсій військових відбудеться з 1 січня 2018 року

20 Грудня 2017, 16:30
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про старт реформи пенсійного забезпечення працівників силових відомств з першого січня 2018 року навіть у тому випадку, якщо Верховна Рада не встигне розглянути відповідний закон до кінця цього року.

 

“Не залежно від того, коли Верховна Рада ухвалить цей Закон, перерахунок пенсій розпочнеться з першого січня 2018 року – в самому Законі прописана норма, якою встановлюється перерахунок саме з цієї дати”, - заявив Андрій Рева.

Таким чином, на людей не вплинуть бюрократичні моменти пов’язані з процесом розгляду та датою ухвалення Закону, проте, обов’язковою умовою проведення осучаснення пенсій військовослужбовців та працівників інших силових органів є саме його прийняття Верховною Радою.

“Законом передбачено, що в результаті осучаснення пенсії підвищаться для кожного індивідуально, в залежності від стажу та розміру грошового забезпечення, але якщо говорити про середнє підвищення, то воно становитиме 1,5 тисячі гривень. Багато це чи мало? – Це суттєво більше ніж є сьогодні, і, якщо для цивільних пенсія в середньому зросла на 30%, то у військових зростання становитиме у середньому на 62%. Разом з цим, достойних пенсій можна досягнути лише поступово, а тому головним результатом цього Закону буде проведення одночасного та щорічного осучаснення військових та цивільних пенсій”, - підкреслив Міністр.

Більш детально про це, а також про інші питання щодо зроблених та запланованих Міністерством змін у соціальній сфері, Міністр соціальної політики України розповість 21 грудня, під час прес-конференції присвяченої підбиттю підсумків року, що минає. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14575.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове