Міністерство соцiальної політики України


У Києві відбулись Всеукраїнські збори волонтерів

7 Грудня 2017, 11:29
З нагоди Міжнародного дня волонтера та 20-річчя волонтерського руху серед пенсіонерів 6 грудня 2017 року у Києві відбулись Всеукраїнські збори волонтерів. Організаторами заходу виступили Рада Організації ветеранів України спільно з радами Київської міської та Київської обласної організацій ветеранів.

 

У зборах взяли участь народні депутати, представники центральних органів влади, неурядових організацій, первинних організацій ветеранів (у т.ч. осередків волонтерського Центру «Пенсіонер»),  волонтери.

Начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Мінсоцполітики Оксана Суліма привітала учасників зборів та висловила вдячність волонтерам–пенсіонерам за віддану діяльність, взаємодопомогу та увагу до осіб похилого віку. Вона зазначила, що міжнародний досвід свідчить, що волонтерство - це молодіжний рух,  який сприяє неформальному навчанню та патріотичному вихованню молоді. Проте в Україні серед волонтерів багато активних пенсіонерів, які надають допомогу, насамперед,  громадянам похилого віку.

«Волонтерська діяльність серед пенсіонерів розвивається за різними напрямками. Прикладами цього є активна діяльність осередків волонтерського Центру «Пенсіонер» організацій ветеранів, Центрів активного довголіття. І саме активна громадська позиція населення, чуйність до чужої болі та біди, бажання надати безкорисливу допомогу є основою волонтерського руху»,- зазначила Оксана Суліма.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14497.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове