Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики залучає іноземний досвід у питаннях реабілітації учасників АТО

6 Грудня 2017, 12:05

 

П’ятого грудня відбулась робоча зустріч заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович з Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські з питань реабілітації.

У заході також взяли участь працівники Управління у справах ветеранів та учасників АТО, Управління міжнародних зв’язків Мінсоцполітики, Юваль Фукс, заступник Глави МАШАВ (Агентства з питань розвитку міжнародного співробітництва при МЗС Держави Ізраїль); Йосі Барац, консультант МЗС Держави Ізраїль з гуманітарних питань охорони здоров'я; Реут Шапір, перший секретар, Глава політичного відділу Посольства; Іцхак Сів-Нер, директор Департаменту реабілітації Міністерства охорони здоров'я Держави Ізраїль; Хананіа Шарон, фізіотерапевт; Ірина Олійник, координатор програм МАШАВ в Посольстві Держави Ізраїль в Україні.

Заступник Міністра висловила подяку Послу Ізраїлю за плідну роботу щодо підвищення кваліфікації спеціалістів по застосуванню прогресивних методик лікування та реабілітації учасників АТО та осіб з інвалідністю.

«Створення якісної системи надання соціальних послуг по реабілітації учасників АТО неможливе без використання кращого іноземного досвіду, тому ми потребуємо допомоги експертів» - зазначила Наталка Федорович.

В ході обговорення Заступник Міністра Наталка Федорович наголосила на необхідності комплексного підходу, тобто об’єднання зусиль зацікавлених центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій, у тому числі ветеранських, для опрацювання Державної цільової програми з фізичної, медичної, психологічної реабілітації і соціальної та професійної реадаптації учасників антитерористичної операції на період до 2022 року, підкреслила необхідність роботи щодо визначення потреб учасників АТО для проведення їх медичної, психологічної реабілітації, професійної та соціальної адаптації.

Під час зустрічі також обговорювались питання створення постійно діючої бази для обміну досвідом і підготовки спеціалістів реабілітаційного профілю та спільного реабілітаційного блоку (центру) для відновлення втрачених рухових функцій у дорослих і дітей.

Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів України схвалено Концепцію Державної цільової програми з фізичної, медичної, психологічної реабілітації і соціальної та професійної реадаптації учасників антитерористичної операції на період до 2022 року.

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14483.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове