Міністерство соцiальної політики України


У Києві відбулося відкриття Всеукраїнської акції «16 днів проти ґендерного насильства»

27 Листопада 2017, 15:01

 

23 листопада 2017 року Київським міським центром сім’ї «Родинний дім» Служби у справах дітей та сім’ї Київської міської державної адміністрації у партнерстві з громадською організацією «Київська школа рівних можливостей» було відкрито щорічну Всеукраїнську акцію «16 днів проти ґендерного насильства». Відкриття відбулося під гаслом: «ХОЧЕМО ЖИТИ БЕЗ ВІЙНИ»

В Колонній залі Київської міської державної адміністрації зібралися 200 молодих людей - старшокласників міста Києва, які напрацьовували ідеї для досягнення гармонійного та мирного майбутнього без насильства.

Учасниками заходу були представники влади і громади, активісти громадських організацій, батьки, вчителі і діти, зокрема, шкільні лідери та юні журналісти.

Акція мала на меті привернути увагу до становища і ролі жінок та дітей у сьогоденній ситуації в Україні. Учасники обговорювали важливість участі жінок у прийнятті рішень в різних сферах життя суспільства, необхідність чути голос дітей – тих, хто найбільше страждає від різних форм насильства. В цьому їм допомагали залучені експерти, фахівці, які працювали з молоддю в секціях: «Жінки в політиці», «Жінка – громадська діячка», «Жінки в поліції», «Жінки в медицині», « Жінки – військові», «Жінки – миротворці».

Учасники заходу мали змогу подивитися дві вистави Ґендерного інтерактивного театру «Хочемо жити без війни» та «Людина не товар», які візуалізують прагнення дітей.

У рамках акції відбувся брифінг за участю експертів у сфері протидії насильству з державних структур та громадських організацій.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14399.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове