Міністерство соцiальної політики України


Інклюзивні малі та середні підприємства – нові можливості започаткування бізнесу для жінок, внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО та людей з інвалідністю

22 Листопада 2017, 15:00
Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович виступила під час Конференції щодо інклюзивного розвитку бізнесу, яка відбувається 22-23 листопада у місті Києві в межах проекту „Партнерство для розвитку міст” (проект ПРОМІС), що впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

 

Конференція має за мету покращення обізнаності представників українських міст щодо інклюзивного розвитку підприємництва та розгляд успішних українських, канадських та європейських прикладів діяльності інклюзивних малих та середніх підприємств.

 Захід відбувся за участю Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Мінмолодьспорту, представників Посольства Канади в Україні, бізнес-центрів муніципалітетів Канади, обласних громадських організацій, які працюють у сфері розвитку бізнесу, соціальних підприємств.

 Наталія Федорович зазначила, що забезпечення рівних прав та можливостей громадян тісно пов’язане з їх економічною незалежністю, яка, в свою чергу, визначається тим, чи мають різні групи населення доступ до основних суспільних ресурсів. Інклюзивний бізнес створює такі можливості.

 У заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок, які Україна отримала у березні цього року, наголошено на необхідності активізації зусиль для надання жінкам, постраждалим від конфлікту, в тому числі жінкам з інвалідністю, вдовам та жінкам, які очолюють домогосподарства, стійких економічних можливостей та ефективного подолання всіх перешкод на шляху до справедливої участі жінок на ринку праці.

 Заступник Міністра повідомила про нові нормативно-правові акти, розроблені Мінсоцполітики для розширення можливостей для працевлаштування жінок, людей з інвалідністю, ветеранів АТО, внутрішньо переміщених осіб. Серед них – Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325, проект Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, проект програми фізичної, медичної, психологічної реабілітації та соціальної реадаптації учасників АТО, законопроект про внесення змін до Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”. Так, останнім актом планується надати фізичним особам – підприємцям з інвалідністю, отриманою внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, такі додаткові соціальні гарантії як право на одержання одноразової безповоротної фінансової допомоги за рахунок коштів Фонду на розвиток власної справи; право на державну допомогу у вигляді пільг з оподаткування.

 Наталія Федорович підкреслила важливість вжиття позитивних дій для розширення можливостей у відкритті бізнесу для вразливих груп населення.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14370.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове