Міністерство соцiальної політики України


Внутрішньо переміщені особи постійно отримують допомогу від Фонду соціального страхування України

21 Листопада 2017, 12:07
Станом на 1 жовтня 2017 року робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України здійснюються щомісячні страхові виплати 206,2 тис. потерпілих на виробництві (членів їх сімей). З цієї кількості отримувачів виплат - 42,6 тис. потерпілих є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території. За 9 місяців 2017 року їм виплачено 1,2 млрд гривень.

 

Загальна чисельність внутрішньо переміщених осіб, котрі забезпечувалися медичними та соціальними послугами протягом 9 місяців 2017 року, становить 1582 особи.

Зокрема, у закладах охорони здоров’я було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією (в тому числі – медичною реабілітацією (відновною терапією) у санаторно-курортних закладах) 369 потерпілих на виробництві.

Лікарськими засобами та виробами медичного призначення в аптечних закладах було забезпечено 706 внутрішньо переміщених осіб.

Санаторно-курортним лікуванням за звітний період забезпечено 210 осіб (інваліди внаслідок трудового каліцтва та супроводжуючі особи).

Протягом 9 місяців відповідно до укладених договорів із протезно-ортопедичними підприємствами було забезпечено 68 потерпілих на виробництві технічними та іншими засобами реабілітації (протезно-ортопедичними та іншими виробами). Спеціальними засобами пересування (колясками) забезпечено 20 внутрішньо переміщених осіб.

Упродовж трьох кварталів 2017 року виплати на спеціальний медичний догляд отримали 168 інвалідів внаслідок трудового каліцтва, на постійний сторонній догляд – 340 осіб, на побутове обслуговування – 366 внутрішньо переміщених осіб.

Також здійснювалося фінансування витрат на додаткове харчування для 23 інвалідів праці - внутрішньо переміщених осіб.

Крім цього, проводилася компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування для 110 внутрішньо переміщених осіб.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14362.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове