Міністерство соцiальної політики України


17 жовтня Міністерство соціальної політики України презентує новий Проект Twinning

Опубліковано: 12 Жовтня 2017, 12:13
Подію завершено

 

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ НАДАЄ ПІДТРИМКУ УКРАЇНІ ЩОДО РОЗБУДОВИ СИСТЕМИ НАДАННЯ ПОСЛУГ РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ - - ЗАПУСК НОВОГО ПРОЕКТУTWINNING  МІЖ ФРАНЦІЄЮ ТА УКРАЇНОЮ

 

17 жовтня 2017 року о 10:00 в готелі "Русь" Міністерство соціальної політики України, представники міністерств з французької сторони, за підтримки делегації Європейського Союзу в Україні презентує новий Проект Twinning"Підтримка органів влади України в розробці законодавчих та адміністративних засад для запровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик отримати інвалідність".

 

Учасники заходу:

Пані Олександра Чуркіна, заступник Міністра з питань європейської інтеграції;

Пан Алексіс РІНКЕНБАХ, начальник відділу європейських та міжнародних справ; Головне управління соціальної єдності (Міністерство зі справ сім’ї, дітей та прав жінок);

Пан Кристофа ле Ріголер, Перший Радник посольства Франції в Україні;

Пані Хуана Мера-Кабелло, відповідальна за економічне співробітництво, соціальний та регіональний розвиток у Представництві Європейського Союзу в Україні.

Також на захід запрошені представники країн – членів Європейського Союзу, Кабінету Міністрів України, відповідних міністерств і міжнародних організацій.

 

Проект Twinning - інструмент інституційного співробітництва між органами держав-членів ЄС та країнами-партнерами, який пов'язує французькі та українські органи влади, що працюють у сфері соціальної політики, та  реалізується за підтримки Французького агентства International Texnical Expertise.

 Метою Проекту Twinning є сприяння покращенню та підвищенню ефективності органів державного управління, їх структурі, управлінню та людському потенціалу, втіленню найкращих практик ЄС у сфері законодавства. Проект Twinning направлений на підтримку українському  Уряду у створенні правової та адміністративної системи для впровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю або ризиком інвалідності. Таким чином, основним завданням Проекту Twinning є:

- провести перегляд чинної нормативно-правової бази з питань реабілітації дітей з інвалідністю та ризиком отримати інвалідність в Україні та надання їм соціальних послуг;

- підготувати проект нової системи надання послуги раннього втручання для дітей з інвалідністю та дітей, які мають ризик отримати інвалідність;

- розробити базовий стандарт і розрахунок вартості послуги раннього втручання;

- підготувати проект систем звітування, моніторингу та оцінювання результативності послуги раннього втручання в Україні.

 

Проект Twinning фінансується Європейським Союзом та триватимє два роки.

 

Початок заходу о 10.00, початок реєстрації о 9.30

(1 поверх, зал F,  готелю «Русь», вул. Госпітальна, 4, м. Київ)

 

До уваги журналістів!

Акредитація преси -   press1@mlsp.gov.ua  або  +38 (068) 381 72 55.

 

Втрутимося в проблему раніше, ніж вона зашкодить життю дитини!





Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14083.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове