Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Участь Фінляндії у спорудженні в Україні потужного закладу з реабілітації людей з інвалідністю має свою символічність

11 Жовтня 2017, 09:40

    Про майбутній  центр реабілітації людей з інвалідністю Міністр соціальної політики України Андрій Рева вів розмову з координатором економічних та комерційних питань  Посольства Фінляндії в Україні Олексієм Кролевцем  та представниками  десяти фінських компаній у галузі будівництва, енергозбереження, екологічних технологій та альтернативних джерел енергії.

  Загальновідомо, що найкрупніший  в Україні подібний заклад для відновлення і підтримки  здоров’я  людей з інвалідністю, який розташований у Євпаторії (АР Крим), наразі окупований.  А потреба в потужній реабілітаційній установі, на жаль, не відпала, а навпаки, через бойові дії на Сході в Україні збільшилась. 

   До речі, як зазначив також  присутній на згаданій  зустрічі президент Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, перша програма з реабілітації  бійців зі сходу України була  розроблена саме в Міністерстві соціальної політики.

  Майбутній центр буде побудовано в місті  Дніпро. За проектування і будівництво відповідає Міністерство соціальної політики, за оснащення – Міністерство молоді та спорту.  Зведення в Україні ще одного центру реабілітації людей з інвалідністю – це реалізація розпорядження Президента України та спеціального рішення Кабінету Міністрів.

    Участь Фінляндії у будівництві такого закладу стала символічною, бо,  як зазначив Міністр соцполітики, Україна сьогодні проходить той шлях, що його  Фінляндія пройшла майже 80 років тому – остання пережила радянську окупацію, ми – російську, а центр прийняття рішень один і той самий - Кремль. До того ж, Фінляндію називають країною тисячі озер, а новий реабілітаційний центр   у Дніпрі побудують на півострові.

  Учасники зустрічі відзначили  особливість цього проекту, оскільки тут мова йде про соціальну відповідальність.   Він є  цікавим і для Посольства  Фінляндії в Україні, про це сказав пан Кролевець, адже він може започаткувати інші спільні проекти. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14064.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове