Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Робота з протидії торгівлі людьми в Україні значно активізувалась і набирає необхідного розмаху

14 Вересня 2017, 17:29
Про позитивні зрушення України у сфері протидії торгівлі людьми йшлося на зустрічі Міністра соціальної політики України Андрія Реви з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні пані Марі Йованович.

Посол Сполучених Штатів Америки подякувала Міністру Андрію Реві, заступнику Міністра Наталі Федорович та  фахівцям Міністерства за  проведену роботу, щодо активізації вирішення цієї  проблеми:

"Приємно, що Держдепартамент США визнав результати ваших зусиль, - сказала Марі Йованович.  І  найважливіше в цьому, що потерпілі українські громадяни  отримають необхідну підтримку й допомогу”.

 Андрій Рева выдзначив допомогу  Посольства США у донесенні до світової спільноти зусиль України в боротьбі з цим злом і також  зазначив, що українська сторона й надалі прикладатиме не менше зусиль у боротьбі з торгівлею людьми.      

У парламенті в  кінці вересня має розглядатись Кодекс протидії торгівлі людьми.

Збільшуються кошти на відповідну  Програму: якщо у 2017 році на ці цілі передбачено 100 тисяч гривень, то на 2018 рік в бюджет закладається  близько 500 тисяч. 

А в минулому році втричі збільшили допомогу особам, постраждалим від рук шахраїв, котрі займаються торгівлею людьми.

Пані посол зацікавилась цьогорічною  статистикою кількості жертв:„ Ця цифра виросла об’єктивно, чи  просто українські  правоохоронні  органи почали краще працювати і виявляти такі явища?”.

Міністр повідомив, що саме другий фактор вплинув на те, що зросла кількість постраждалих порівняно з минулими роками. За словами урядовця, раніше в країні  не було достатньої уваги до цієї проблеми. 

Марі Йовавонич  наголосила на тому, що дуже важливо, аби українське судочинство виносило серйозні вироки за злочини торгівлею людьми.

Також Посол Сполучених Штатів Америки подякувала Міністерству соціальної політики України за те, що воно є хорошим партнером у цій складній  і надзвичайно важливій  роботі.  

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13907.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове