Міністерство соцiальної політики України


Проблему соціального сирітства ефективніше вирішувати на рівні громади, – Ольга Крентовська

17 Серпня 2017, 18:47

З метою ознайомлення з організацією надання послуг із соціальної підтримки населення в об’єднаних територіальних громадах та закладах соціальної сфери Закарпатської області, надання їм методичної та консультативної підтримки 16 серпня 2017 року розпочався візит до Закарпатської області керівників структурних підрозділів Мінсоцполітики на чолі з Першим заступником Міністра Ольгою Крентовською, організований за підтримки ЮНІСЕФ. Участь у заході також беруть представники державної служби зайнятості, Держпраці, консультанти Світового банку, Асоціації міст України, експерти міжнародних проектів, голова об’єднаної територіальної громади Полтавської області.

Під час відвідування Свалявського району відбулась робоча зустріч з головою Полянської об’єднаної територіальної громади та працівниками сільської ради, служб у справах дітей, соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, в ході якої визначені пріоритетні питання розвитку об’єднаної громади, окреслені шляхи вирішення труднощів, що виникають під час виконання функцій у сфері соціального захисту.

Зокрема, Ольгою Крентовською було закцентовано увагу на забезпечення мешканців сіл ОТГ соціальними послугами саме у громаді, за місцем проживання, та створення належних умов для осіб з інвалідністю, похилого віку.

«Тільки спільними зусиллями центральної влади разом з місцевою владою можна вирішити проблеми людей, забезпечивши правильну координацію зацікавлених служб. Розв’язувати соціальні проблеми, зокрема актуальну проблему соціального сирітства, потрібно не з центру. Розв’язати таку проблему набагато ефективніше можна виключно на рівні громади. І для цього громаді не потрібно витрачати великі кошти, необхідна лише правильна організація співпраці»,- заявила Ольга Крентовська.

Ще одним з актуальних питань для прикордонних областей на сьогодні є зайнятість населення, адже люди, які можуть працювати, мають бути зацікавлені у залученні до праці у своїй громаді та у своїй країні.

Під час відвідин Пісківського старостату Полянської громади фахівцями Мінсоцполітики та міжнародні експерти надали методичні рекомендації з організації фронт-офісу в сільській раді.

Також делегація ознайомилася з роботою Закарпатського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, у якому проходять реабілітацію 80 дітей з різними фізичними та розумовими вадами, відвідали Ужгородський міський центр зайнятості та познайомилися з дітьми дитячого будинку сімейного типу сім’ї Поповичів у с. Невицьке Ужгородського району.

Результатами таких робочих візитів стане накопичений позитивний досвід організації соціального захисту в різного рівня громадах  з усієї України та його демонстрація іншим новоствореним об’єднаним територіальним громадам, адже позитивні приклади вказують вірний напрямок руху та надихають на успіх.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13783.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове