Міністерство соцiальної політики України


Пенсійна реформа запроваджує єдину формулу розрахунку розміру пенсій

31 Липня 2017, 14:51
За ініціативою Громадської ради при Мінсоцполітики 27 липня 2017 року в прес-центрі Українського кризового медіа-центру відбулось її засідання за участю заступника Міністра соціальної політики України Миколи Шамбіра, а також з представників Реанімаційного Пакету Реформ, інших інститутів громадянського суспільства, експертів для представлення пенсійної реформи в Україні.

 

Під час зустрічі заступник Міністра Микола Шамбір розповів про основні положення законопроекту щодо підвищення пенсій. Проект передбачає запровадження єдиної для всіх груп пенсіонерів формули розрахунку розміру пенсій, яка базуватиметься на показнику заробітної плати, що використовується для призначення пенсій в 2017 році.

Також, що пропоновані зміни є життєво необхідними для українських пенсіонерів. Цей законопроект дозволить подолати бідність серед пенсіонерів, подолати негативні процеси, що є в пенсійній системі сьогодні. Запропонована реформа залишає складні алгоритми в минулому і кожен громадянин зможе сам прорахувати, яку він пенсію отримуватиме залежно від стажу, заробітку і розміру внесків.

Галина Третьякова, Генеральний директор Української федерації убезпечення, член Громадської ради при Мінсоцполітики, головний експерт групи „Пенсійна реформа” Реанімаційного Пакету Реформ підтримала законодавчу ініціативу в частині осучаснення та перерахунку пенсій. Також внесла декілька пропозицій.

За результатами обговорення зазначених питань представники громадськості мали змогу задати уточнюючі питання та обговорити основні положення Проекту Закону.

Повне відео зазначеного заходу можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=2fsLkkkoYEM&feature=youtu.be.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13687.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове