Міністерство соцiальної політики України


Наталія Федорович у Відні: Передовий світовий досвід посилить можливості нашої держави у сфері протидії торгівлі людьми та подоланні нових викликів

23 Травня 2017, 11:08
22 – 23 травня у м. Відень (Австрійська Республіка) проходить зустріч на високому рівні з протидії злочинності та кримінального правосуддя „Європейський Союз і УНЗ ООН, співпраця у боротьбі з торгівлею людьми та незаконним ввезенням мігрантів” і форум з обміну досвіду з протидії торгівлі людьми.

 

Захід організовано за ініціативи Управління з наркотиків та злочинності Організації Об’єднаних Націй у співпраці з Європейським Союзом з метою визнання зусиль урядів країн-учасниць програми GLO.ACT у сфері протидії торгівлі людьми та незаконному вивезенню мігрантів.

У рамках заходу відбувся діалог та обмін досвідом між представниками  України, Республіки Білорусь, Бразилії, Колумбії, Єгипту, Киргизстану, Лаосу, Малі, Марокко, Непалу, Нігер, Пакистану, Південної Африки.

Захід високого рівня відкрили Голова делегації Європейського Союзу Посол Дідіер Леноір та Виконавчий директор УНЗ ООН Юрій Федоров.

Україну на обох заходах представила заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Під час свого виступу заступник Міністра розповіла про принципи реалізації державної політики з протидії торгівлі людьми в Україні. Особливу увагу вона зосередила на досягненнях нашої держави у цій сфері.

Значну частину виступу Наталія Федорович присвятила питанню інформування учасників заходу про нові виклики у сфері протидії торгівлі людьми. «У зв’язку з новими викликами, які постають перед Україною сьогодні, існує ризик збільшення випадків торгівлі українцями як на території нашої держави, так і за її межами. Зокрема, масштабна міграція населення з територій військового конфлікту підвищує ризик потрапляння людей в ситуацію торгівлі людьми. Крім того, внаслідок кризи українці частіше почали шукати захисту в сусідніх державах. Також серед нових методів вербування наших громадян - втягнення у злочинну діяльність та втягнення дітей у збройні формування. Завдання Уряду України вжити всіх можливих заходів для захисту наших співвітчизників від потрапляння до «сучасного рабства», - наголосила Наталія Федорович.

Оскільки Мінсоцполітики готується підписати Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством та УНЗ ООН, Наталія Федорович зазначила: «Робота з посилення реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми триває. І ми добре розуміємо, що залучення нових суб’єктів, які здійснюватимуть заходи у цій сфері та допомагатимуть Україні переймати передовий світовий досвід, лише посилить безпеку нашої держави. Саме тому сподіваюся, що співпраця з УНЗ ООН матиме хороші результати у подолання цього страшного злочину в нашій державі».

 

Довідково. Ініціатива GLO.ACT (Глобальна програма з протидії торгівлі людьми та незаконному ввезенню мігрантів) - це чотирирічна програма у сфері протидії ТЛ та НВМ, яка поєднує зусилля Європейського Союзу (ЄС) та Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН) з метою організації спільних заходів та партнерства із Міжнародною Організацією з Міграції (МОМ) та Дитячим Фондом ООН (UNICEF). Програма GLO.ACT  має за мету проведення заходів з попередження ТЛ та НВМ у 13 стратегічно обраних країнах по всьому світу, включаючи Республіку Білорусь, Бразилію, Колумбію, Єгипет, Киргизстан, Лаос, Малі, Марокко, Непал, Нігер, Пакистан, Південну Африку та Україну.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13222.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове