Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики спільно з МОМ провели перше навчання з питань ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми

19 Травня 2017, 15:33
18 травня 2017 року Міністерство соціальної політики у співпраці з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні провело перше навчання з питань ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, для 20 фахівців Урядового контактного центру.

 

Під час відкриття навчання заступник Міністра Наталія Федорович поінформувала про основні тенденції торгівлі людьми та розповіла про реальні історії людей, які стали жертвами торгівлі людьми:

«Все частіше наших співвітчизників втягують у цей страшний злочин. Вербувальники йдуть у ногу з часом та постійно придумують нові методи втягнення людей у сучасне рабство. Саме тому ви, розмовляючи з особами, які телефонують за консультацією, можете за певними показниками ідентифікувати постраждалих від торгівлі людьми, кваліфіковано їх проконсультувати, що, в свою чергу, допоможе надати постраждалій особі спектр необхідних соціальних послуг», - наголосила Наталія Федорович.

Зі свого боку, керівник Урядового контактного центру Валерій Плохій подякував Мінсоцполітики за ініціативу проведення такого навчання для фахівців їхньої установи. Зокрема, він зазначив: «Фахівці нашого центру є своєрідною ланкою між Урядом та громадськістю, тому підвищення кваліфікації фахівців є надзвичайно важливим аспектом, особливо коли це стосується такого актуального питання, як протидія торгівлі людьми».

Під час навчання присутні дізналися про державну політику у сфері протидії торгівлі людьми та основні принципи надання допомоги особам, які постраждали від цього злочину. Про це під час своєї презентації розповіла заступник директора Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми – начальник відділу протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики Олена Фаримець.

Зокрема, вона висвітлила принцип функціонування механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, куди постраждала особа може звернутись і яку допомогу їй надає держава.

Участь у заході також взяла Ольга Стрельцова, спеціаліст програми «Протидія торгівлі людьми» Представництва МОМ в Україні, яка звернула особливу увагу учасників на ті «червоні прапорці», які сигналізують про те, що особа ймовірно є жертвою торгівлі людьми та надала усю необхідну інформацію про структури, куди необхідно скеровувати таку особу.

Мінсоцполітики домовилося з Урядовим контактним центром про продовження навчання їх фахівців з питань протидії торгівлі людьми.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13198.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове