Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева про старт пенсійної реформи: Метою Уряду є побудова трирівневої системи пенсійного забезпечення

17 Травня 2017, 17:36

Про це Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив під час засідання Уряду, на якому Прем’єр-міністр України презентував проект пенсійної реформи.

У виступі Міністр наголосив, що кінцевим результатом проведення пенсійної реформи має стати єдиний і  справедливий порядок нарахування пенсій та збільшення їхнього розміру для людей, які чесно працювали. Ну а, власне, метою уряду, за словами Андрія Реви, є побудова трирівневої системи пенсійного забезпечення.

«Перша  - солідарна система, за  якої усі працюючі забезпечують тих, хто вже вийшов на пенсію. Саме зараз завдяки пенсійні реформі ми хочемо навести в ній  лад.  Другий - обов’язковий накопичувальний рівень - усі працюючі роблять відрахування на спеціальні накопичувальні рахунки. І третій рівень надає можливість працюючим громадянам робити внески у недержавні пенсійні фонди та отримувати в майбутньому додаткові доплати до пенсії», – заявив Міністр.

Урядовець акцентував увагу на тому, що основою пенсійної системи є солідарний рівень пенсійного забезпечення, без якого неможливе функціонування усіх наступних рівнів. Саме тому, за його словами, запропонований проект пенсійної реформи передбачає наведення порядку у солідарній системі із можливістю впровадження наступних рівнів пенсійного забезпечення.

«Найголовніше сьогодні – це підвищення рівня пенсійного забезпечення, це створення справедливих диференційованих пенсій для тих людей, які чесно працювали і сплачували внески», – резюмував Андрій Рева.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13179.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове