Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Уряд проводитиме послідовну державну політику та не збільшуватиме ставку ЄСВ

13 Травня 2017, 17:36

В ефірі телеканалу «Інтер» Міністр соціальної політики Андрій Рева наголосив на збереженні розміру ставки єдиного соціального внеску при проведенні пенсійної реформи.

За словами Міністра, Уряд стоїть на принциповій позиції проведення послідовної державної політики, а отже не переглядатиме розмір єдиного соціального внеску в сторону збільшення при проведенні пенсійної реформи.

«Сьогодні ставка єдиного внеску становить 22 відсотки. Лунали пропозиції про повернення до більшої ставки внеску, проте Урядом прийнято принципове рішення про збереження її розміру на такому ж рівні», - заявив Міністр соціальної політики.

Він також уточнив, що розмір ставки збільшиться лише для підприємств, зі шкідливими умовами праці – на 15 відсотків для підприємств з робочими місцями по першому списку та на 7 відсотків для другого списку.

«Є письмова домовленість з роботодавцями і профспілками про збільшення розміру ставки ЄСВ для підприємств зі шкідливими умовами праці. Цей крок стимулюватиме роботодавців модернізувати виробництво та забезпечити належними умовами праці своїх працівників. Крім того, збільшення ставки стане ресурсом для дострокового виходу на пенсію таких робітників», - підкреслив Андрій Рева.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13152.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове