Міністерство соцiальної політики України


Глибокий аналіз пенсійної реформи та інших значимих перетворень, що стали її складовими, - від видання „Гордон”

19 Квітня 2017, 18:33
Глибокий аналіз пенсійної реформи та інших значимих перетворень, що стали її складовими, детально подано у виданні „Гордон”. З чим ми знайомимо читачів нашого сайту.

 

Однак варто внести ще одну суттєву ремарку – із січня по березень нинішнього року припинили підприємницьку діяльність 253 тисячі осіб. Очевидно, що вони  не вели жодної діяльності і не перераховували ЄСВ до бюджету, але приріст надходжень у січні пов’язаний у тому числі й з тим, що такі підприємці були змушені заплатити по 704 гривні, – йдеться у виданні.  У лютому вони закрились і вже не будуть сплачувати внески.

 Якщо вони не вели підприємницьку діяльність, то й так не сплачували би нічого. Але, навіть  якщо помножити кількість закритих ФОПів – 253 тисячі чоловік  на сплачену суму податку – по 704 гривні кожен, то матимемо 178 мільйонів 112 тисяч  гривень. Проте відрахування  підвищеної мінімальної зарплати дали додатково 7 мільярдів гривень. Зрозуміло, що ці суми не співмірні й закриті ФОПи суттєво не вплинули на розмір отриманої додаткової суми.

 

http://gordonua.com/publications/pensii-v-ukraine-kak-i-kogda-kabmin-predlagaet-izmenit-pensionnuyu-sistemu-183908.html




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13002.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове