Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Рішення про введення абонплати за підключення до газової мережі є незваженим

4 Квітня 2017, 12:10
Рішення НКРЕ про збільшення ціни на газ для певної групи споживачів в ефірі телеканалу ICTV прокоментував Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

 

В Україні, за даними 2016 року, нараховується 13 мільйонів споживачів газу. Як зазначив Андрій Рева, всі вони діляться на три категорії: ті, хто використовують газ комплексно на приготування їжі, для підігріву води та опалення, – таких 7 млн 477 тисяч. Друга категорія – це ті, хто використовують газ для підігріву їжі і води, їхня кількість становить 1 млн 109 тисяч. І до третьої категорії відносяться ті, хто використовують газ виключно для приготування їжі, таких в Україні - 4 млн 467 тисяч, або 35% населення.

 За словами урядовця, виходить так, що для тих споживачів, які використовують газ комплексно, плата в сумі зменшується. Плата за газ для тих, хто використовує його для підігріву води і їжі,  залишається приблизно такою ж. А для 4,5 млн споживачів, серед яких є люди з невисокими доходами, і які використовують газ найменше – виключно для приготування їжі, – вартість блакитного палива суттєво зростає.

 „Введення нового тарифу, що не передбачений ні законом про житлово-комунальні послуги, ні бюджетним кодексом, тягне за собою додаткові видатки з бюджету. А це, в свою чергу, потребує змін в держбюджеті. В результаті ми опиняємося в ситуації, за  якої у нас відсутні можливості захистити людей з невисоким доходом, для яких зростання ціни стане суттєвим. Отже, це рішення є не до кінця зваженим і продуманим”, — резюмував Міністр  соціальної політики.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12882.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове