Міністерство соцiальної політики України


ПРОГРАМА НАТО – Україна

3 Березня 2018, 12:30

 

Програма НАТО-Україна з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців

З 2000 року НАТО надає підтримку Україні в реалізації Програми перепідготовки колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері.

У 1999 році, у рамках поглиблення практичного співробітництва між Україною та НАТО, було започатковано програму мовної підготовки, спрямовану на надання допомоги колишнім військовим, або таким, котрі невдовзі будуть звільнені у запас.

З 2007 року, у відповідь на потреби ринку праці та у зв’язку із зростанням обсягу фінансування,  започатковано напрямок економічних дисциплін, що викладаються на базі досвідчених українських навчальних закладів та тренінгових інституцій.

 

Мета Програми – підтримка України у питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців.

Військовослужбовці, які бажають пройти перепідготовку, мають змогу обрати курс мовної або економічної дисципліни.

На сьогодні вже понад 10000 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою.

 

Учасниками курсів можуть стати:

- Професійні військовослужбовці, заплановані до звільнення з лав Збройних Сил/відомств з військовими формуваннями протягом року від дати початку курсу;

- Професійні військовослужбовці, які звільнились з лав Збройних Сил/відомств з військовими формуваннями протягом трьох попередніх років від дати початку курсу;

- Професійні військовослужбовці, які звільнились з лав Збройних Сил/відомств з військовими формуваннями протягом попередніх 10 років від дати початку курсу, у період з 2014 по 2017 роки стали учасниками АТО та на момент початку курсу:

або

Усі вищезгадані особи повинні бути такими, які раніше не брали участь у Програмі НАТО-Україна з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, або у будь-якій іншій Програмі з перепідготовки та соціальної адаптації (людина може пройти один безкоштовний  курс). Передбачається, що здобуті знання та навички випускник застосовуватиме у майбутньому працевлаштуванні на цивільному ринку праці, відповідно, усі подальші кроки з підвищення кваліфікації випускник Програми здійснюватиме поза межами Програми з перепідготовки.

Бажаючі вступити на курси надають необхідні документи, проходять тестування та відбір у групи. Список партнерів Програми у 2018-2020 роках, контактних даних, та перелік можливих напрямків перепідготовки та населених пунктів проведення курсів додається. Рішення щодо проведення кожного конкретного курсу приймається менеджментом Програми. За детальною інформацією звертайтесь до партнерів Програми за вказаними телефонами.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12588.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове