Міністерство соцiальної політики України


Уряд визначив порядок звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування абонентів стільникового рухомого зв’язку при відправленні благодійного телекомунікаційного повідомлення

14 Лютого 2017, 15:14
Сьогодні на своєму засіданні Кабінет Міністрів затвердив зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

 

Як роз’яснили у Мінсоцполітики, у зв’язку з внесенням змін до Закону України „Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування” щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень та з метою уникнення розбіжностей в застосуванні законодавства, що регулює питання повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного бюджету, внесено зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

Так, збір на обов’язкове державне пенсійне страхування не сплачується абонентами стільникового рухомого зв’язку при відправленні благодійного телекомунікаційного повідомлення. У разі отримання благодійного телекомунікаційного повідомлення сума збору на обов’язкове державне пенсійне страхування зараховується оператором стільникового рухомого зв’язку в рахунок зменшення поточних платежів з цього збору протягом поточного звітного періоду.

Крім того, пропонується врегулювати питання щодо повернення помилково або надміру сплачених сум збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. Порядок повернення сум зазначеного збору, помилково або надміру зарахованих до державного бюджету, здійснюється за нормами, встановленими Бюджетним кодексом України та нормативно-правовими актами, прийнятими на його виконання.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/12496.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове