Міністерство соцiальної політики України


Наталія Федорович: Україна зацікавлена у якнайширшому співробітництві з Міжнародною Місією Червоного Хреста

30 Листопада 2016, 10:00
29 листопада заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович провела робочу зустріч з Головою Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста Аланом Ешліманном. У заході також взяли участь представники МКЧХ в Україні та фахівці Мінсоцполітики

 

Наталія Федорович передусім подякувала представникам Міжнародної Місії Червоного Хреста за ту роботу, яку вони проводять в Україні, особливо у контексті ситуації, що склалася після трагічних подій 2014 року. Вона також наголосила на важливості допомоги на тимчасово окупованих територіях. „Для нас дуже важливою є допомога вашої організації в тих районах, де ми не маємо змоги сьогодні працювати, тому ми маємо намір якогомога більше кооперувати нашу роботу з Червоним Хрестом у цьому напрямку”, - заявила Наталія Федорович.

Голова Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста Алан Ешліманн у відповідь наголосив на важливості співпраці його організації з Міністерством соціальної політики України, адже сьогодні допомога Україні є одним з найбільших проектів Червоного Хреста в усьому світі. Він поінформував представників Міністерства про діяльність організації в Україні, у тому числі на тих територіях, які знаходяться поруч із лінією розмежування. Також Алан Ешліманн подякував за спрощення механізмів завезення гуманітарних вантажів на територію України.

Так, до Переліку міжнародних гуманітарних організацій, для яких забезпечуватиметься спрощений порядок перетину лінії зіткнення під час доставки гуманітарних вантажів на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не у повному обсязі свої повноваження, затверджений наказом Мінсоцполітики від 30.09.2015 № 975, включено Місію Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Сторони дійшли згоди про необхідність та можливість спільної участі у цілій низці конкретних проектів, які сьогодні здійснюються окремо, та домовилися провести зустріч представників Міністерства соціальної політики з Місією Червоного Хреста в Україні. На зустрічі будуть розглянуті питання практичної співпраці та створено план спільних дій на наступний 2017 рік.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/11877.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове