Міністерство соцiальної політики України


Затверджено ліцензійні умови щодо посередництва у працевлаштуванні за кордоном

28 Грудня 2015, 00:08
Затверджено ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Відповідну постанову №1060 прийнято Кабінетом Міністрів 16 грудня 2015 р.

Ліцензійні умови встановлюють вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, а також вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання під час провадження зазначеної діяльності.

Документом, зокрема, передбачено, що ліцензіат зобов’язаний до укладення договору про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном безоплатно ознайомити відвідувача із загальною інформацією про можливість працевлаштування у відповідного іноземного роботодавця, характер майбутньої роботи, умови праці та проживання в державі працевлаштування. Також посередник має перевіряти у претендентів на працевлаштування наявність документів, що підтверджують їхню кваліфікацію.

Окрім цього, ліцензіат зобов’язаний сприяти особам, яким надано послуги з посередництва у працевлаштуванні, у вирішенні питань правового і соціального захисту та інформувати їх про механізм добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.

Ліцензійні умови передбачають, що надання клієнту послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється лише після укладення з ним договору про надання  таких послуг у двох примірниках (один видається клієнту, другий залишається в ліцензіата).




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/8124.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове