Міністерство соцiальної політики України


Підписання Українського Пакту заради молоді - 2020 у рамках Державної цільової соціальної програми "Молодь України" на 2016-2020 роки

12 Квітня 2016, 23:22
Сприяння молодіжній зайнятості є стратегічним напрямом молодіжної політики нашої держави, визначеним Державною цільовою соціальною програмою „Молодь України” на 2016-2020 роки (далі – Програма).
Метою Програми є створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації української молоді, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості.

Реалізація Програми дасть змогу покращити становище молоді України та активізувати її участь у суспільно-економічному житті держави, отримати позитивні результати щодо створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації, підвищити рівень доступу до якісної освіти та створення умов для її зайнятості.

Разом з тим Мінсоцполітики безумовно підтримує реалізацію ініціатив у рамках Програми що передбачає  досягнення мети, зокрема шляхомспільної та скоординованої діяльності органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства, що ґрунтується на системі загальноєвропейських принципів.

З метою долучення до реалізації ініціатив у рамках Програми Мінсоцполітики інформує, що 17 березня 2016 року за ініціативи Центру „Розвиток КСВ” та підтримки Міністерства молоді та спорту відбулось підписання Українського Пакту заради молоді – 2020 (далі - Пакт), який є продовженням європейської ініціативи і передбачає сприяння створенню як мінімум 100 партнерських проектів між бізнесом та освітнім сектором та забезпечення 10 000 місць для стажування та першого робочого місця молоді.

Серед перших підписантів Пакту – компанії „Нестле”, „Байєр” в Україні”, „МетЛайф”, „ДТЕК”, „Київстар”, „Кока-Кола Беверіджиз Україна”, „КПМГ” в Україні”, „Платинум банк”, „Сингента” в Україні”, „Укртелеком”, „EY” в Україні”, група „1+1 медия”.

Для підтримки соціально значущих ініціатив Програми Мінсоцполітики інформує про можливість долучення до підписання Пакту нових компаній та бізнес-корпорацій.

У разі виявлення бажання долучитись до підписання Пакту прохання звертатись до Міністерства молоді та спорту.

Ознайомитись з текстом Пакту можна тут

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/8121.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове