Міністерство соцiальної політики України


Соціальні послуги стануть ще доступнішими: Мінсоцполітики прийняло від ЄС та ПРООН програмне забезпечення для онлайн-кабінету кейс-менеджера

26 Квітня 2024, 10:00

 

Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні передала Міністерству соціальної політики України програмне забезпечення «Онлайн-кабінет кейс-менеджера», яке розробили за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні». Така ініціатива сприяє цифровій трансформації соціальних послуг по всій Україні

Швидкий доступ до інформації, надійний захист персональних даних та покращення якості послуг – ці та інші переваги програмного рішення відчують не лише соціальні працівники, а й люди та сім'ї, які отримуватимуть соціальні послуги. Фахівці витрачатимуть менше часу на те, щоб заповнити документи та звіти, а натомість зможуть зосередитися на наданні послуги. 

Так, за словами заступниці Міністра соціальної політики України Уляни Токарєвої, перехід на цифрові технології підсилить роботу надавачів соціальних послуг і спростить процес отримання таких послуг. 

«Я вдячна всім учасникам процесу цифровізації надання соціальних послуг за те, що ми прийшли до такого вагомого результату. Тепер у нас є програмне забезпечення і воно дає хороший інструмент роботи соціальним працівникам, які працюють на місцях та щоденно заповнюють стоси паперів. Зараз у нас з’являється онлайн-кабінет кейс-менеджера, який дозволить фахівцям соціальної сфери вже працювати в оновленому форматі. Я вдячна всім, хто вірить у соціальну сферу, долучається до процесу її цифровізації, допомагає нам створювати комфортні умови і для надання соціальних послуг, і для їх отримання. Усе це для того, щоб кожна людина мала доступ до соціальних послуг», – додала Уляна Токарєва. 

Онлайн-кабінет кейс-менеджера розробили для Соціального вебпорталу електронних послуг Мінсоцполітики – підсистеми Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). На Соцпорталі Мінсоцполітики також будуть доступні електронні кабінети отримувача та надавача соціальних послуг. Їхня онлайн-взаємодія сприятиме швидшому, прозорішому та ефективнішому процесу надання послуг. 

Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг наголосив на зобов’язанні ЄС підтримувати розвиток України, зокрема через ініціативи, які сприяють цифровізації. «ЄС підтримує шлях України до відновлення та прогресу. Визнаючи ключову роль цифрових технологій, ЄС надає пріоритет посиленню цифрового розвитку в межах власних кордонів і поширює ці зусилля на стратегічних партнерів, маючи на меті сприяти створенню єдиного та інноваційного цифрового середовища», – сказав Штефан Шльойнінг.

Постійний представник UNDP в Україні Яко Сільє зазначив, що UNDP разом із ЄС та іншими партнерами з розвитку допомагає Україні впроваджувати електронні послуги та онлайн-платформи, які стають стандартом для надання якісних адміністративних послуг. «Наша співпраця — це крок до посилення цифровізації та впровадження ефективних методів адміністрування соціальних послуг, — сказав він. — Ми впевнені, що такі технологічні інструменти можуть полегшити надання ефективної та персоналізованої підтримки тим, хто її потребує, а це, своєю чергою, сприятиме зміцненню та підвищенню життєстійкості громад».

Програмне забезпечення «Онлайн-кабінет кейс-менеджера» розробило ТОВ «РЕНОМЕ-СМАРТ».  

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23680.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове