Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики разом з IREX у 2024 році підготують близько 270 фахівців для психосоціальної підтримки ветеранів

22 Квітня 2024, 15:06

 

Сьогодні, 22 квітня, у Києві стартував черговий етап тренінгової програми  для соціальних працівників та психологів, які працюють у місцевих центрах соціальних служб. Очікується, що в березні - травні пройде  9 очних тренінгів із залученням до 270 соціальних працівників та психологів, які здійснюють психосоціальну підтримку ветеранів та їх сімей з питань психічного здоров’я. 

Тренінги проводить команда Ради наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Міністерства соціальної політики України. 

Заступниця міністерки соціальної політики Уляна Токарєва сказала, що попри різноманіття навчальних програм в регіонах, всі фахівці, які надають психосоціальну підтримку ветеранам та їхнім родинам, мають опиратися у своїй роботі та Регіональні центри соціальних служб. 

“Напрямів тих знань, які ви отримаєте завдяки навчанням IREX, дуже багато. Однак, всі фахівці повинні розуміти, що в них є опора у вигляді Регіональних центрів соціальних служб, де є супервізори, методисти і ті, хто буде навчати та підтримувати. У вас повинні бути методичні інструменти роботи, щоб ви ними оперували і далі передавали. Велике завдання створити методичні ради, щоб практичні знання, якими оперують фахівці, додавалися до методичних рекомендацій, які напрацьовує Міністерство соціальної політики”, - сказала вона. 

Навчання містять чотири модулі психосоціальної підтримки ветеранів: 

На кожному модулі фахівці вчаться розпізнавати, валідувати, підтримувати та скеровувати за подальшою підтримкою по кожному окремому випадку. 

Варто зазначити, що протягом 2022 року в межах співпраці Мінсоцполітики з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX),така програма підготовки була проведена для 299 фахівців соціальної сфери, соціальних працівників 8 областей: Закарпатської, Волинської, Хмельницької, Київської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Дніпропетровської областей. У 2023 році проведено навчання фахівців ще 4 регіонів (Житомирська, Рівненська, Івано-Франківська, Полтавська області), охоплено навчанням 98 фахівців. 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/23671.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове