Міністерство соцiальної політики України


Фахівці служб зайнятості Дніпропетровської області взяли участь у семінарах з протидії торгівлі людьми

20 Квітня 2018, 09:13

 

В рамках реалізації Регіональної цільової програми «Про розвиток сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області на 2012 – 2021 роки» та на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 року №111 «Про затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року» протягом квітня 2018 року за підтримки Міжнародної організації з міграції тренерками громадської організація «Промінь Дніпро» Оленою Моргун  та громадсько-правозахисної організації «Егіда-Запоріжжя» Наталею Заїкіною, за участю завідувача сектору у справах сімейної та гендерної політики управління забезпечення соціальних гарантій департаменту соціального захисту населення Владислава Рахманова, було проведено два дводенних семінари - тренінги на тему: «Попередження торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих, перенаправлення та надання їм допомоги» для спеціалістів служби зайнятості, які відбулися 10-11 та 18-19 квітня 2018 року у м. Дніпрі.

У семінарах-тренінгах взяли участь 40 спеціалістів з профорієнтації Дніпропетровського обласного, міських і районних центрів зайнятості м. Дніпро та Дніпропетровської області.

На заходах особливо приділялася увага співпраці всіх суб’єктів, які за Законом України «Про протидію торгівлі людьми» здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, забезпечуючи постраждалим від торгівлі людьми особам надання допомоги, гарантованої положеннями вищезазначеного нормативного акту.

Під час семінарів-тренінгів спеціалісти служби зайнятості ознайомились з діючим законодавством України з питань протидії торгівлі людьми, розібрали причини потрапляння громадян України у сучасне рабство, моделювали ситуації з організації надання допомоги постраждалим особам. На семінарах також демонструвалися навчальні та документальні відеоматеріали, які додатково продемонстрували масштаби такого ганебного явища, як торгівля людьми.

Зі свого боку, учасники семінарів-тренінгів розповіли, що з  початку 2018 року спеціалістами базових центрів зайнятості Дніпропетровської області проведено 144 профорієнтаційні семінари для безробітних за тематикою протидії торгівлі людьми, попередження неврегульованої зовнішньої трудової міграції та експлуатації дитячої праці, де взяли участь 2779 осіб.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15170.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове