Міністерство соцiальної політики України


До уваги ЗМІ: Хто працюватиме в Україні через 10 років?

15 Березня 2018, 17:18

Міністерство соціальної політики України та Конфедерація роботодавців України запрошують представників засобів масової інформації на обговорення важливої теми трудової еміграції у форматі круглого  столу -  “Майбутнє ринку праці в Україні”. Публічний пошук шляхів подолання кризового явища у трудовій сфері країни  проходитиме за підтримки Інституту професійних кваліфікацій.

Захід відбудеться 19 березня, з 11.00 до 13.30 у приміщенні Великої конференц – зали Національної академії наук України, за адресою: м.Київ, вул. Володимирська,55.

Акредитація проходитиме  (до 9.00 19 березня)  за номером телефону: (044)-270-60-07 та електронною адресою: info@employers.org.ua (Оксана Медведська, директор організаційного департаменту Конфедерації роботодавців України).

Важливість теми, що підіймається, для сталого розвитку бізнесу, регіонів та країни в цілому є беззаперечною, оскільки більше 50% опитаної молоді прагне залишити країну в пошуках кращих умов життя і праці. В Україні вже фізично не вистачає працівників, зберігається розрив між результатами навчання і вимогами роботодавців до компетенції спеціалістів. 

Серед питань, що плануються до обговорення, зокрема, - можливі шляхи запобігання трудовій еміграції з України; важливість прогнозу розвитку трудових ресурсів, створення балансу трудового потенціалу, особливо в умовах децентралізації; необхідність стимулювання розвитку внутрішньої трудової міграції як альтернативи зовнішній.

До участі в круглому столі запрошені представники ВРУ, Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента України, РНБОУ, міністерств, академічних і наукових кіл, соціальних партнерів, аналітичних центрів, міжнародних і громадських організацій.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14951.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове