Міністерство соцiальної політики України


Представники Мінсоцполітики долучилися до обговорення майбутнього професійної освіти та навчання впродовж життя

23 Лютого 2018, 14:00
Майбутнє професійної освіти в Україні та навчання впродовж життя обговорювали на семінарі, організованому Європейським фондом освіти та Міністерством освіти і науки України, що проходив 22 лютого у Києві. Активну участь у заході взяли представники Міністерства соціальної політики України.

 

Перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська у вступному слові зазначила, що сьогодні серед важливих проблем на ринку праці залишається трудова міграція, структурні диспропорції між попитом на кваліфікованих працівників та її пропозицією та невідповідність професійних та загальних компетентностей працівників потребам роботодавців, що обмежує ефективність підприємств і їх загальну продуктивність.

Професійна освіта і навчання впродовж життя є важливим рушієм соціально-економічного та регіонального розвитку країни, складовою покращення ефективності виробництва, стимулювання конкурентоспроможності працівників, зниження безробіття.

Наразі існує ситуація, за якої ринок праці потребує робітничих кадрів, а тому серед головних викликів у процесі модернізації професійної освіти євідновлення престижності робітничих професій.

“На наше переконання сьогодні необхідно більше приділяти уваги питанням професійної орієнтації молоді, яка навчається та яка вже шукає роботу, сприяти її вибору та отриманню актуальних на ринку праці професій та можливості реалізуватися за обраною професією. Адже отримана професія у професійному закладі освіти дозволить легше інтегруватися на ринку праці”,- наголосила Ольга Крентовська.

Для осучаснення змісту професійної освіти відповідно до вимог роботодавців Мінсоцполітики розроблено Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів та підготовлено Методику розроблення професійних стандартів.

Під час семінару відбулась жвава дискусія  щодо різних бачень  та підходів до моделі управління у сфері професійної освіти, принципів навчання упродовж життя для всіх категорій населення, багатофункціональності і об’єктивності діяльності кваліфікаційних центрів, упровадження внутрішньої та зовнішньої системи забезпечення якості професійної освіти та державно-приватного партнерства.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14859.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове