Міністерство соцiальної політики України


На Дніпропетровщині пройшли заходи присвячені впровадженню новацій нового закону України «Про протидію та боротьбу з домашнім насильством»

22 Лютого 2018, 19:45
За підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної ради та за участю Фонду Народонаселення Організації Об’єднаних Націй 22 лютого 2018 року у м. Дніпрі відбулося засідання круглого столу: “Стратегія імплементації нового законодавства України в сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі”.

 

Презентацію нового законодавства щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі зробили заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, народний депутат України Ірина Луценко, представник Фонду Народонаселення ООН Павло Замостьян та запрошені експерти в цієї сфері.

У “круглому столі”  взяли участь керівники міст, районів, громад області, працівники національної поліції України, управлінь праці та соціального захисту населення, представники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадських організацій. Всього близько 120 осіб.

Учасникам  “круглого столу” для представників відповідальних суб’єктів взаємодії в сфері запобігання та протидії домашньому насильству було доведено новації положень Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, що набули чинності з 07 січня 2018 року.

Після “круглого столу” Наталія Федорович разом з народним депутатом та представником Фонду народонаселення ООН взяли участь у робочій зустрічі із заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації на тему: “Iніціатива Дніпропетровської області зі створення кризового притулку для постраждалих від насильства”.

На зустрічі обговорювалися практичні питання можливості створення у Дніпропетровській області притулку для жертв домашнього насильства.

Після робочої зустрічі Наталії Федорович, Ірина Луценко, Павло Замостьян разом з керівництвом області відвідали алею Героїв Небесної сотні.

Наприкінці свого перебування на Дніпропетровщині Наталія Федорович провела зустріч у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ де зустрілася з колективом закладу та його студентами.

Завдяки проведеним заходам Дніпропетровщина отримала міцний імпульс для побудови системи протидії такому ганебному явищу, як домашнє насильство.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14849.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове