Міністерство соцiальної політики України


На Миколаївщині обговорювали питання погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

22 Лютого 2018, 13:11

 

 

21 лютого 2018 року під головуванням радника голови облдержадміністрації Шевченка Є.В. відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат за участі в.о. директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Бєлкіної Л.П., заступника директора департаменту захисту населення облдержадміністрації Єльчієвої О.Р., першого заступника голови Первомайської міської ради Кукурузи О.В., першого заступника начальника управління Держпраці у Миколаївській області Скуратовської Я.О., членів комісії, керівників підприємств-боржників області.

У ході засідання обласної тимчасової комісії було заслухано звіти керівників   ТОВ   «Мостобудівельний   загін   «73»,   комунальних  підприємств

м. Первомайська «Первомайський міський водоканал», «Тепло», ТОВ «Комунтехбудсервіс» щодо вжиття заходів та перспективи погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах.

Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська зазначила, що відповідно до статті 259 Кодексу законів про працю України нагляд і контроль за додержанням законодавства про працю здійснюють спеціально уповноважені органи та інспекції, які не залежать у своїй діяльності від власника або уповноваженого ним органу.

Згідно з пунктом 2 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 №295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу Законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування» державний контроль за додержанням законодавства про працю здійснюється у формі проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань інспекторами праці.

У пункті 5 Порядку контролю визначено перелік підстав для здійснення інспекційних відвідувань.

Також Яна Олександрівна наголосила, що органами Держпраці України в Миколаївській області забезпечено охоплення інспекційними відвідуваннями економічно-активних підприємств-боржників області, вживаються контрольні заходи до керівників підприємств – боржників у зв’язку з ненаданням матеріалів для проведення інспекційних відвідувань та перевірок.

За результатами засідання надані протокольні доручення про вжиття ефективних заходів з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14844.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове