Міністерство соцiальної політики України


На телеканалі «Миколаїв» обговорили зміни у законодавстві щодо надання державної підтримки сім`ям області

19 Січня 2018, 12:41
В Миколаївській області діє система надання соціальної підтримки, яка включає в себе державні допомоги, пільги, субсидії, компенсації.

 

Державна допомога є гарантований державою рівень матеріальної підтримки сімей.

Саме про це говорили сьогодні, 18 січня 2018р., на телеканалі «Миколаїв» під час програми «Тема дня», в якій взяла участь заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Сербульова Т.В.

Як повідомила Таміла Володимирівна, за станом на 01.01.2018 більше 80,5 тис. осіб – отримувачі всіх видів державних допомог, більше 252 тис. сім`ям призначено субсидію, до ЄДАРП внесено інформацію про 316 тис. пільговиків.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017р. № 1098 затверджено порядок призначення нового виду допомоги – тимчасова державна соціальна допомога непрацюючий особі, яка досягла пенсійного віку, але не набула право на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу.

Цей Порядок визначає механізм призначення у період з 1 січня 2018р. по 31 грудня 2020р. тимчасової допомоги тим громадянам, які вже досягли віку, але мають менш як 15 років страхового стажу, тобто не отримали право на пенсійну виплату.

Призначення допомоги проводиться структурними підрозділами з питань соціального захисту населення. При цьому враховується майновий стан та середньомісячний сукупний дохід громадянина: призначається якщо середньомісячний сукупний дохід сім`ї не перевищує 100% прожиткового мінімуму для осіб які втратили працездатність (1373). Дана допомога не призначається: якщо отримують державну соціальну допомогу інвалідам  з дитинства та дітям – інвалідам або  особам, які не мають право на пенсію та інвалідам; за 12 місяців перед зверненням здійснили покупку на суму більше 50 тис. грн.

 Також Сербульова Т.В. акцентувала увагу на тому, що відтепер, при призначенні субсидії на наступний термін враховуватиметься наявність простроченої понад 2 місяці заборгованості з оплати житлово – комунальних послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Змінені соціальні нормативи користування послугою електропостачання з 01 січня 2018 року. У зв’язку із зменшенням соціальних норм органами соціального захисту буде проведено перерахунок раніше призначених субсидій без звернень громадян.

Також, під час передачі Таміла Володимирівна дала роз’яснення на такі питання як:

- в яких випадках субсидію може бути припинено,

- оплата послуг у разі економного використання,

- монетизація субсидій,

- зміни у законодавстві щодо надання пільг.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14674.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове