Міністерство соцiальної політики України


У Запоріжжі відбулось засідання круглого столу, проведене обласною організацією Товариства Червоного Хреста

18 Січня 2018, 10:59

 

Департамент соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації ефективно співпрацює з Товариством Червоного Хреста.

17 січня цього року заступник директора Департаменту  – начальник управління праці та зайнятості Ірина Разуваєва і начальник управління соціальних послуг та соціального забезпечення  Департаменту Вікторія Герасименко взяли участь у засіданні круглого столу, проведеного  обласною організацією зазначеного Товариства.

Під час заходу обговорювалось запровадження проекту «Підтримка вразливого населення в зимовий період» за компонентом «Психосоціальна допомога» та надання матеріальної допомоги з січня 2018 року, який здійснюється за підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку через Міжнародну Федерацію Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Цільовою групою цієї програми будуть інваліди І та ІІ групи, багатодітні громадяни з категорії ВПЛ і місцевого населення. Психосоціальна підтримка  надаватиметься кваліфікованими спеціалістами демобілізованим військовослужбовцям та їхнім сім’ям, родинам загиблих військовослужбовців.

Органами соціального захисту населення області, згідно з компетенцією, спільно з Товариством Червоного Хреста реалізуються різноманітні програми  допомоги внутрішньо переміщеним особам та іншим вразливим верствам населення.  Зокрема, Товариство постійно забезпечує ці категорії громадян продуктовими, фармацевтичними ваучерами, санітарно – гігієнічними засобами, дитячим харчуванням, памперсами тощо.

На круглому столі були узгоджені дії і форми подальшої співпраці щодо покращення життя  людей в кризовій ситуації.

Працівники Департаменту відповіли на питання щодо реалізації державних та місцевих програм підтримки людей з інвалідністю, самотніх хворих осіб похилого віку, дітей – сиріт й інших верств населення, які опинились в скрутних життєвих обставинах. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14670.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове