Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Рішення Уряду про відтермінування постанови №704 ніяким чином на розмір грошового забезпечення військовослужбовців не впливає

29 Грудня 2017, 11:43

 

“Грошове забезпечення військовослужбовців визначається Державним бюджетом України, а тому рішення про відтермінування постанови Кабінету Міністрів №704 жодним чином не може вплинути на розміри їхнього грошового забезпечення. З першого січня 2018 року усі військовослужбовці отримають передбачені Бюджетом виплати в більшому розмірі”, - про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева 28 грудня під час прес-конференції присвяченої результатам роботи Мінсоцполітики у 2017 році, тим самим спростувавши недостовірну інформацію щодо можливого зменшення грошового забезпечення військовослужбовців.

Грошове забезпечення військових та працівників силових органів складається з основних та додаткових виплат. До основних виплат відноситься посадовий оклад, доплата за військове (спеціальне) звання та вислуга років. До додаткових виплат відносяться премії, надбавки та іншого роду доплати.

“За діючими нормами додаткові виплати можуть бути в рази більшими за основні, та становити більшу частину грошового забезпечення. Постанова Кабінету Міністрів №704 передбачала збільшення долі основних виплат за рахунок додаткових, тобто, у постанові йдеться про зміну структури грошового забезпечення, а не про зміну його обсягів, пояснив Міністр  – Разом з тим, грошове забезпечення військових є лише частиною проблеми їхнього соціального захисту, і норми, якими грошове забезпечення регулюється, тісно пов’язані з іншими, які робили неможливим підвищення основних виплат – в першу чергу мова йде про Закон “Про пенсійне забезпечення військовослужбовців”.

А тому, набуття чинності Законом про реформу пенсійного забезпечення військовослужбовців створить умови для змін у структурі їхнього грошового забезпечення. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14621.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове