Міністерство соцiальної політики України


22 грудня 2017 року відбулось засідання Експертної ради та питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі.

26 Грудня 2017, 10:02

 

Під час засідання консультативно-дорадчого органу при Мінсоцполітики – Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі – обговорено результати розгляду 9 звернень, які надійшли на розгляд Експертної ради, які стосувались дискримінаційної реклами. Всі скарги були визнані експертами дискримінаційними. Переважно, це сексистська зовнішня реклама, розміщена на вулицях Києва, Харкова, Чернігова, Дніпра, про що ґрунтовно поінформувала генеральний директор громадської організації „Українська Асоціація Маркетингу” Ірина Лилик. Було розглянуто звернення про дискримінаційну рекламу АЗС «Окко», яка транслюється на каналах національного телебачення. По двом зверненням підготовлено матеріали для подальшого розгляду їх у судовому порядку.

Крім того, було підбито підсумки проведення тренінгів в Одесі, Дніпрі, Хмельницькому, Ужгороді, Львові, Полтаві та Києві в рамках проекту „Розробка та впровадження механізму попередження появи дискримінаційної реклами в інформаційному просторі через поширення досвіду співпраці Мінсоцполітики з громадськими організаціями”, які були організовані та проведені Мінсоцполітики в партнерстві з Фондом імені Фрідріха Еберта.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14601.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове