Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики обговорили стан соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам

22 Грудня 2017, 17:00
21 грудня 2017 року заступник Міністра соціальної політики Микола Шамбір провів робочу зустріч з представниками МОП, УВКБ ООН та Моніторингової місії ООН з прав людини.

 

Сторони обговорили питання виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також підготовки першого звіту Уряду України щодо виконання положень Конвенції МОП №102 про мінімальні норми соціального забезпечення.

Микола Шамбір поінформував, що Міністерство соціальної політики активно працює над законодавчими змінами, що мають суттєво спростити механізм отримання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Наша принципова позиція полягає в тому, що людина, яка перемістилась на територію, підконтрольну Уряду України, повинна отримувати пенсію без будь-яких перепон», - підкреслив він.

Старший спеціаліст з питань соціального захисту Міжнародної організації праці Кенічі Хіросе зазначив, що вітає кроки Уряду України, які спрямовані на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Він запевнив, що Міжнародна організація праці готова до співпраці з Мінсоцполітики в наданні необхідної допомоги у підготовці першого звіту Уряду України щодо виконання положень Конвенції МОП №102.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14595.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове