Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики обговорили питання ідентифікації дітей, які постраждали від торгівлі людьми

7 Грудня 2017, 13:09

 

З п’ятого по шосте грудня проведено семінар-тренінг для керівників центрів соціально – психологічної реабілітації дітей за темою:„Ідентифікація та реабілітація дітей, постраждалих від торгівлі людьми”.

Семінар-тренінг організовано Міністерством соціальної політики за підтримки Представництва Міжнародної організації з Міграції (МОМ) в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Посольства Канади в Україні з метою методичного забезпечення діяльності закладів соціального захисту дітей із запобігання торгівлі людьми.

Центри соціально – психологічної реабілітації дітей відповідно до Закону України „Про протидію торгівлі людьми” є одними із закладів надання допомоги дітям, які постраждали від торгівлі людьми, тому керівники і спеціалісти таких закладів повинні мати теоретичні знання та практичні навички ідентифікації таких дітей та забезпечення їх реабілітації.

В ході семінару-тренінгу учасники розглянули питання щодо особливостей роботи з дітьми, які постраждали від торгівлі людьми, організації роботи щодо їх ідентифікації, реабілітації та надання допомоги.

Учасникам заходу також були запропоновані моделі і техніки відновлення/адаптації з метою профілактики професійного вигорання у співробітників закладів соціального захисту дітей.

Мінсоцполітики планує продовжити такі навчання в поточному і в наступному році.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14501.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове