Міністерство соцiальної політики України


У Хмельницькому проведено семінар на тему: „Попередження проявів сексистської реклами: інструменти місцевих органів влади та взаємодія із громадянським суспільством”

4 Грудня 2017, 15:53

 

Міністерство соціальної політики України у партнерстві з Індустріальним Гендерним Комітетом з Реклами та Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні провело підсумковий у цьому році семінар на тему: „Попередження проявів сексистської реклами: інструменти місцевих органів влади та взаємодія із громадянським суспільством” в областях України.

29 листопада  2017 року такий  семінар відбувся у м. Хмельницький.

У заході взяли участь представники Мінсоцполітики,  Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, представники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, науковці, представники вищих навчальних закладів з багатьох міст України.

Учасникам семінару було презентовано роботу Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі, яка діє при Мінсоцполітики .

Також презентовано  Заключні зауваження Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок за результатами розгляду 8-ї періодичної доповіді України з виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та акцентовано увагу на рекомендаціях, які стосуються усунення дискримінаційних стереотипів щодо ролі жінок та чоловіків у засобах масової інформації, зокрема в рекламі.

Більше сорока учасників за круглим столом  у Хмельницькому національному університеті обговорили способи попередження проявів дискримінаційної реклами, тому що часто боротьба з недобросовісними маркетологами  лише їм на користь. На відвертий сексизм у рекламі  у сучасному суспільстві бурхливо реагує молодь. Адже кожен ролик чи плакат несе і соціальну складову.  Хмельницький став сьомим містом в Україні, де відбувся подібний захід – обмін досвідом місцевої влади та експертів покращує ефективність боротьби з дискримінаційною рекламою.

 Учасники семінару прийшли до висновку щодо необхідності створення обласної Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі. Наступним кроком стане проведення навчальних тренінгів для рекламодавців, виробників і розповсюджувачів реклами, які працюють у Хмельницькій області.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14452.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове