Міністерство соцiальної політики України


Розпочато роботу з укладення Генеральної угоди на новий строк

24 Листопада 2017, 16:33
Сьогодні у Міністерстві соціальної політики під головуванням Державного секретаря Мінсоцполітики Віктора Іванкевича відбулися консультації з питань укладення нової колективної угоди на національному рівні, участь у яких взяли представники сторін чинної Генеральної угоди.

 

В ході зустрічі сторонами було представлено власне бачення структури майбутнього документу, окреслено коло питань, які потребують посиленої уваги учасників переговорного процесу, розглянуто можливі варіанти співпраці в рамках колективних переговорів та тристоронніх консультацій.

 «Вважаю, що нова Генеральна угода має бути розвантажена максимально від загальних положень. Натомість документ повинен мати чітку структуру, містити конкретні завдання й терміни їх виконання, а також бути синхронізованим з бюджетним процесом і відповідати актам законодавства, що приймаються. Підготувати нову Угоду слід якомога оперативніше, а тому й переговорний процес повинен розпочатися вже у перших місяцях 2018 року», - зазначив Віктор Іванкевич.

 За результатами обговорення було прийнято низку рішень щодо попередніх кроків, які необхідно здійснити фахівцям сторін з метою підготовки до засідань Спільної робочої комісії у першому кварталі 2018 року.

 Крім того, учасники консультацій однозначно підтримали необхідність актуалізації положень діючої Угоди та продовження терміну її дії на 2018 рік або на час колективних переговорів з укладення нової. Зазначене питання буде розглянуто на черговому засідання Спільної робочої комісії сторін Генеральної угоди у першій половині грудня ц.р.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14391.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове