Міністерство соцiальної політики України


Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зустрівся з учасниками Революції Гідності

24 Листопада 2017, 14:22
У дні відзначення в Україні четвертої річниці Революції Гідності, голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зустрівся з тими, хто нещодавно творив нову історію, відстоюючи незалежне майбутнє своєї країни.

 

На зустріч із керівником найвищої виконавчої гілки влади в області прийшло близько двох десятків героїв, які представляли різні населені пункти та мали спільні інтереси і переживання.

 Володимир Гунчик повідомив, що днями, Президент України Петро Порошенко підписав зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», за якими учасники Революції Гідності, так само як і військовослужбовці у зоні антитерористичної операції, матимуть право на ряд статей державної підтримки.

Одним із наболілих залишається питання виділення земельних ділянок, на які уже можуть претендувати і учасники Майдану. Однак, не усі органи місцевого самоврядування погоджуються співпрацювати і у користуванні земельним ресурсом відмовляють.

Запитували учасники Революції Гідності й про те, чи буде діяти у межах області окрема програма для учасників Революції Гідності, на що отримали відповідь: програму, яка нині розрахована для учасників АТО доповнять необхідними пільгами і для учасників подій на Майдані.

Спільно радилися як поліпшити житлові умови громадян. Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зазначив, що умови надання житла або ж створення сприятливих умов кредитування повинні надавати у рівних умовах як учасникам АТО, так і майданцівцям.

- Ті учасники Революції Гідності, які нині потребують поліпшення житлових умов, повинні надати зведений реєстр. Ми дивимося чи потрапляють вони під дію Закону і даємо відповідні рекомендації. Окрім того, ми включимо у всі регіональні програми на 2018 рік учасників Майдану так само, як і включаємо учасників АТО, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Допомогти присутнім в одержані необхідної консультативної допомоги та спільно напрацювати подальший план дій, аби соціальні послуги стали більш доступними зголосилася і директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод зазначивши, що уже не перший рік працюють із соціальними картками, у яких зводять інформацію щодо основних потреб учасників АТО, відтепер працюватиму за таким принципом і з учасниками Революції Гідності.

Загалом, зустріч відбулася у форматі живого, а головне конструктивного діалогу, а Володимир Гунчик повідомив, що незадовго зберуться іще раз, аби представити напрацювання профільних структур щодо нинішніх питань.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14388.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове