Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики підвищує професійний рівень спеціалістів, які працюють у сфері захисту прав дітей

17 Листопада 2017, 11:07
За підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) на базі Центру підвищення кваліфікації працівників сфери управління Міністерства соціальної політики України з 15 по 17 листопада Департаментом захисту прав дітей та усиновлення проведено семінар-тренінг на тему „Забезпечення захисту прав дітей шляхом зібрання неупередженої інформації про дітей та сім’ї з дітьми стосовно їх становища”.

 

Метою заходу є посилення соціального захисту дітей, одним з елементів якого має бути організація системного збору, аналізу та обробки достовірної інформації.

Заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення – начальник відділу соціального захисту дітей Володимир Вовк розповів учасникам заходу про стратегічні напрямки та зміни  законодавства у сфері захисту прав дітей.

Забезпечення прав дітей відповідно до Конвенції ООН про права дитини та інших міжнародних актів, моніторинг стану виконання завдань, визначених Програмою дій Уряду та Планом дій з її реалізації стали темою виступу Генерального директора Директорату захисту прав дітей Світлани Ільчук.

Учасниками семінару, представниками служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді усієї країни, у форматі відкритої дискусії обговорювались питання обліку дітей, в тому числі дітей соціально вразливих категорій, процес деінституалізації, популяризації усиновлення тощо.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14344.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове