Міністерство соцiальної політики України


В Запоріжжі увіковічено пам’ять колишнього керівника соціальної сфери області Дмитра Захарова

16 Листопада 2017, 13:45

 

В Запоріжжі урочисто відкрито меморіальну дошку й увіковічено пам’ять колишнього керівника соціальної сфери області Захарова Дмитра Єрмолайовича.

На мітингу, який відбувся з цієї нагоди були присутні працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  та ветерани системи  на чолі з виконуючою обов’язки директора Департаменту Катериною Кривошей.

До присутніх звернувся  в минулому теж керівник соціальної сфери, який від Захарова Д.Є. прийняв посаду, як естафету поколінь Віктор Панкратов. Він розповів про біографію свого попередника – безпосереднього учасника Другої світової війни. Наголосив на особистому вкладі ветеранів в розвиток держави, дав характеристику їх безкорисній, сумлінній праці. Промовець детально проаналізував  досягнення області в питаннях соціального захисту населення  за період з 1973 по 1991 роки,  коли систему очолював  Захаров Д.Є. Навів кілька прикладів, серед них: введення в експлуатацію Запорізького дитячого будинку інтернату і сучасного корпусу Бердянського геріатричного пансіонату, будівництво в мережі комунальних установ житлових приміщень, медичних пунктів, харчоблоків інших технічних об’єктів та комунікацій; налагоджене пільгове і пенсійне  забезпечення громадян тощо.

Віктор Панкратов дав високу оцінку діяльності ініціативної групи, яка втілила задум з відкриття меморіальної дошки, висловився щодо значного виховного значення події.

Захаров Д.Є був нагороджений багатьма бойовими та трудовими орденами і медалями, йому, як більшості фронтовиків, були притаманні безкорисливість, шанобливе ставлення до людини, пріоритетність виховної, педагогічної форми у спілкуванні з підлеглими, як найефективнішої.

На мітингу також виступила дочка ветерана, яка щиро подякувала організаторам та учасникам заходу за увагу до пам’яті батька.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14341.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове