Міністерство соцiальної політики України


Україна послідовно привертає увагу світової спільноти до порушення Росією прав людини на окупованих нею українських територіях

15 Листопада 2017, 17:12
П’ятнадцятого листопада проходить засідання 28-ї сесії робочої групи ООН з прав людини, на якому українська делегація представляє Національну періодичну доповідь щодо стану дотримання прав людини в Україні.

 

Делегація України під час захисту Національної періодичної доповіді щодо стану дотримання прав людини в Україні в рамках 28-ї сесії робочої групи ООН з прав людини привернула увагу світової спільноти до порушення Російською Федерацією прав людини на окупованій території Донецької та Луганської областей, а також у Криму.

Доповідь подається раз на чотири роки та стосується усього спектру питань, пов’язаних із забезпеченням прав людини – верховенство права, запобігання катуванню та жорстокому поводженню, недискримінація, захист вразливих груп, громадянські та політичні права, соціальні та економічні права.

Члени робочої групи ООН висловлювали рекомендації стосовно забезпечення прав окремих категорій населення, якими опікується Мінсоцполітики – дітей, внутрішньо переміщених осіб, вразливих груп жінок, постраждалих від торгівлі людьми, жертв гендерно зумовленого насильства в умовах військового конфлікту.

До складу делегації, яку очолив заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов, серед інших увійшла заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Наталія Федорович привернула увагу міжнародної спільноти до достовірних фактів порушення прав громадян України на окупованій Російською владою територіях Донецької та Луганської областей, а також у Криму. Зокрема, Заступник Міністра розповіла про залучення громадян України у злочинну діяльність, а саме перевезення наркотичних речовин на території Російської Федерації. Цей вид торгівлі людьми, який є важким злочином проти людини, поширюється надзвичайно швидко, з кожним днем збільшується кількість українців, які стали жертвами цього злочину та які потрапили у місця позбавлення волі на території РФ.

Вона також зазначила про численні факти вивезення українських дітей на територію Російської Федерації, доля яких до сих пір невідома, оскільки на численні запити української сторони про надання інформації відповіді не отримано.

У своїй доповіді заступник Міністра також розповіла про збільшення зусиль Уряду України у захисті внутрішньо переміщених осіб, ведення Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, захист дітей від сексуальної експлуатації, посилення ролі жінок та їх захист в умовах конфлікту та недопущення дискримінації чоловіків та жінок.

Представники делегації також мали можливість надати додаткові відповіді на запитання делегатів від інших країн.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14339.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове