Міністерство соцiальної політики України


У Запоріжжі ведеться робота з підготовки Фестивалю української національної творчості патріотичного спрямування «З вірою в Україну»

15 Листопада 2017, 16:14

 

Департаментом соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації спільно з Обласною координаційною радою громадських об’єднань та організацій по роботі з громадянами, які потребують соціальної підтримки, а також іншими соціальними партнерами, з ініціативи громадської організації «Запорізьке обласне  об’єднання «Інвалідів та ветеранів АТО» ведеться робота з підготовки Фестивалю української національної творчості патріотичного спрямування «З вірою в Україну».

Задля сприяння в проведенні цієї акції обласною державною адміністрацією внесені відповідні зміни до обласної програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015- 2019 роки.

Фестиваль організується, як соціальний проект для різних вікових та соціальних груп. Його мета  -  піднесення патріотичної свідомості шляхом залучення широких верств населення до участі у культурно – мистецьких заходах патріотичного спрямування, зокрема, ветеранів війни, учасників АТО, людей з інвалідністю, професійних і аматорських творчих колективів та виконавців.

Завдання акції:

- духовно – моральне та національно – патріотичне виховання, в першу чергу, молодого покоління;

- сприяння самореалізації громадян в різних видах національної творчості;

- розвиток та збереження історичної спадщини, виховання інтересу до історичних подій в Україні та поваги до її героїв;

- формування у суспільства небайдужого ставлення до ветеранів війни, людей з інвалідністю та їх проблем;

- соціальна адаптація ветеранів війни, учасників АТО, людей з інвалідністю через залучення до участі в культурно – мистецьких заходах.

До номінацій Фестивалю включено вокальну, хореографічну творчість, музично інструментальні та оркестрові композиції, художнє слово.

Його підготовка здійснюється за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, Департаменту соціального захисту населення, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, комунальних закладів облдержадміністрації, громадських організацій та об’єднань, засобів масової інформації.

Заключний захід Фестивалю відбудеться 25 листопада 2017 року в комунальному закладі «Палац культури «Орбіта» (м. Запоріжжя) вул. Лермонтова, 9.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14338.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове