Міністерство соцiальної політики України


Австрія й Україна стануть ще ближчими - завдяки співпраці в соціальній сфері

14 Листопада 2017, 17:01
Спільний протокол про наміри щодо співробітництва у сфері праці та соціальної політики між Міністерством соціальної політики України та Федеральним міністерством праці, соціального забезпечення та захисту прав споживачів Республіки Австрія був підписаний 13 листопада Міністром соціальної політики України Андрієм Ревою на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні пані Герміне Попеллер.

 

Український урядовець зазначив, що Австрія є справжнім зразком для наслідування  у сфері соціальної політики.

„Сьогоднішній наш спільний протокол про наміри  співпрацювати у царині соціального захисту свідчить про гарні взаємини між  нашими країнами.  Для нас це важливо й повчально, бо зараз  ми втілюємо реформи”, - зазначив Андрій Рева.

Пані Герміне Попеллер зі свого боку констатувала, що Протокол підтверджує  бажання   Австрії співпрацювати з Україною, а також подякувала  Міністрові за  конструктивний обмін інформацією із соціальних питань.

Під час зустрічі також  було  обговорено деякі проблеми, що їх наразі переживає Україна. Зокрема, подолання  дефіциту Пенсійного Фонду; боротьба з тіньовою зайнятістю, що в результаті дасть більшу соціальну захищеність людям; проблеми вимушених переселенців;  виплата пенсій громадянам, які проживають на непідконтрольних Україні територіях Сходу.

Щодо останнього, то Міністр соціальної політики України наголосив:

„Проблема щодо виплат пенсій на окупованій території буде існувати доти, доки там не почне діяти Конституція та інші Закони  України. Бо зараз ми не можемо гарантувати людям на територіях так званих  ДНР -  ЛНР ні право на власність, ні безпеку, ні захистити їх  життя. Нажаль...”

Пані Посол заявила, що Австрія інтенсивно працює над тим, аби якомога ефективніше  підтримувати Україну.

„Ми бачимо, що реформи у вашій країні, хоч повільно, але рухаються, а за два останні роки ви зробили чимало -  це приємно вражає”, -   підсумувала пані Герміне Попеллер. 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14317.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове