Міністерство соцiальної політики України


Україна зацікавлена в угоді з Хорватією щодо офіційного працевлаштування українських громадян, - Андрій Рева

20 Жовтня 2017, 19:29

Про це 20 жовтня Міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив під час робочої зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем.

У першу чергу, Андрій Рева висловив слова вдячності народу та владі Хорватії за підтримку та допомогу, яку вони надають Україні, особливо що стосується лікування поранених українських солдат та оздоровлення дітей воїнів АТО. Крім того, він відзначив важливість вивчення досвіду Хорватії щодо соціальної допомоги цивільним особам, які постраждали внаслідок війни.

Пан Надзвичайний та Повноважний Посол, у свою чергу, запевнив Міністра у зацікавленості його держави у поглибленні дружніх відносин та поширення співпраці в різних секторах економіки, особливо що стосується будівельної галузі, туристичного бізнесу та судноплавства.

У відповідь Міністр заявив про високий потенціал по цих напрямках співпраці та відзначив важливість ухвалення відповідної міждержавної угоди для офіційного працевлаштування українських громадян.

“В контексті прийняття пенсійної реформи, питання офіційного працевлаштування відтепер є дуже важливим для українських громадян. Адже посилення страхових принципів пенсійної системи підвищує вимоги до стажу, а отже прийняття такої угоди забезпечить право на пенсію для бажаючих працювати закордоном”, - зазначив Андрій Рева.

Український Міністр також передав запрошення своєму хорватському колезі, Міністру праці та пенсійної системи Хорватії, відвідати Україну у зручний для нього час з метою продовження плідної співпраці. 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14174.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове