Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики пройшла зустріч з питань протидії торгівлі людьми з представниками Державного Департаменту США

20 Жовтня 2017, 15:28

20 жовтня 2017 року відбулась зустріч заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович з Карлом Фоксом – заступником директора Офісу політики та глобальних питань, Рене Ларів’єр – аналітиком Офісу з питань моніторингу та протидії торгівлі людьми Державного Департаменту США та представниками посольства США в Україні з питань прогресу уряду України у сфері протидії торгівлі людьми, виконання рекомендацій Уряду США щодо покращення ситуації у цій сфері та подальшого співробітництва.

У заході також брали участь працівники Департаменту ґендерного розвитку та протидії торгівлі людьми, Управління міжнародних зв’язків Мінсоцполітики.

Зустріч розпочала заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович з інформації щодо заходів Мінсоцполітики у сфері протидії торгівлі людьми. Зокрема, затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, розроблення проекту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення протидії торгівлі людьми та захисту постраждалих осіб”, який зареєстровано у Верховній Раді України 23.02.2017 за № 6125, посилення ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, проведення інформаційних кампаній з протидії торгівлі людьми.

Протягом 2016-2017 років було налагоджено тісну співпрацю з Генеральною прокуратурою, Міністерством закордонних справ, Міністерством юстиції, Адміністрацією Державної прикордонної служби України та іншими органами влади, посилено взаємодію з Національною поліцією щодо виявлення злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, збільшено кількість осіб, яким Мінсоцполітики встановило  статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Заступник Міністра наголосила на викликах України у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема:

- збільшення кількості громадян України, яких втягнуто у злочинну діяльність, а саме перевезення наркотичних речовин на території Російської Федерації та щодо недотримання їх прав у місцях позбавлення волі;

- трудову експлуатацію громадян нашої держави, які відбувають покарання у колоніях, які знаходяться на непідконтрольній уряду України території Донецької та Луганської областей;

- недотримання прав українців, які працюють на території Польщі та Чехії.

Під час зустрічі Н. Федорович пояснила експертам Державного Департаменту США про механізми налагодження та посилення співпраці між основними суб’єктами Національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Представники державного Департаменту США відзначили досягнення України у боротьбі з торгівлею людьми та наголосили, що Уряд України і надалі продовжує посилено захищати громадян своєї держави від потрапляння до рук злочинців.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14173.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове