Міністерство соцiальної політики України


У Чернівцях пройшов семінар, присвячений організації патронату над дитиною

22 Вересня 2017, 15:34

21-22 вересня 2017 року Чернівецький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів семінар для працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області на тему: «Організація патронату над дитиною».

Метою заходу є ознайомлення соціальних працівників з питаннями організації послуги патронату над дитиною, формування вміння здійснювати первинний відбір кандидатів у патронатні вихователі, удосконалення навичок проведення співбесіди та психодіагностичної роботи з кандидатами.

 На семінарі розглядались такі поняття як: «патронатна сімʼя», «патронатний вихователь, «помічник патронатного вихователя».

Семінар-навчання проходив у формі тренінгу, учасники мали змогу підвищити свою компетентність щодо надання послуги з патронату, сформувати вміння використовувати різні комунікаційні інструменти та публічно презентувати інформацію відповідно до потреб цільової групи.

Здобуті знання та навички допоможуть фахівцям у подальшому більш ефективно організувати інформаційну роботу в громадах, проводити співбесіди, консультування кандидатів у патронатні вихователі та здійснювати первинний відбір. Очікуваними результатами роботи центрів соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді області є поширення патронату над дитиною в усіх районах Чернівецької області.

Всього у семінарі взяли участь 15 осіб.

Провели навчальний семінар-тренінг працівники Чернівецького обласного центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді – Наталія Месюк, національний тренер з підготовки кандидатів у патронатні вихователі та Валентина Шубравська, регіональний координатор з питань впровадження послуги патронату.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13957.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове