Міністерство соцiальної політики України


У Сумах Центр соціальної реабілітації відкрив свої двері для гостей

22 Вересня 2017, 13:31
Для забезпечення інформаційного доступу до напрямків комплексної соціальної реабілітації дітей-інвалідів Сумським обласним центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів проведено «День відкритих дверей».

Представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів,  діти з особливими потребам та їх батьки з’їхалися з усіх куточків області, аби взяти участь у святі.

До заходу також долучилися заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко, директор Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Михайло Дубровський, в.о. начальника Сумської митниці ДФС Олександр Шуцький. Серед особливих гостей, які завітали до центру – українська співачка Анна Завальська та фотохудожник Наталія Кармазіна.

«Центр – це сучасна реабілітаційна установа, яка допомагає дітям з особливими потребами отримувати рівні можливості до інтеграції в суспільство. Колектив закладу щоденно надає різнопланову допомогу дітям області з обмеженими можливостями здоров’я від народження до 18 років. Щороку тут проходять лікування понад 700 дітей-інвалідів Сумщини. Цьогоріч в центрі вже отримали реабілітаційні послуги 552 дитини з інвалідністю», – зазначила директор Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Олена Сущенко.

Як запевнила директор установи, комплексні підходи до надання послуг та постійне вдосконалення методик реабілітації дозволяє ефективно коригувати порушення розвитку, навчати особливих  дітей основним соціальним та побутовим навичкам, проводити медичне спостереження та створювати максимальні умови для їх інтеграції.

Програма «Дня відкритих» дверей була напрочуд насиченою. Гості мали змогу послухати віртуозну гру військового оркестру, ознайомитися з напрямками роботи Центру, отримати консультації від спеціалістів, переглянути виставку дитячих робіт, взяти участь у багатьох майстер-класах. Проте головною окрасою свята стало відкриття музичної зали після ремонту. Відремонтована кімната обладнана всім необхідним для проведення занять з дітьми, розваг та свят. Під час урочистої церемонії відкриття фотохудожник Наталія Кармазіна презентувала гостям матеріали фотокниги «Сповідь любові», учасниками якої стали сім’ї з «особливими дітками».

По завершенню свята всіх пригостили смачним польовим обідом, який приготували представники військової частини А – 1476. «день відкритих дверей» у центрі пройшов в атмосфері радості та позитивних вражень.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/13956.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове